Flere har stilt oss spørsmål om hvorfor vi heter Steinbruddet. I Doktor Londons vei har det jo aldri vært et Steinbrudd.....se, det er det mange som vet !!! Og helt riktig, her var det bare jorder. 

Hvordan kan vi da rettferdiggjøre navnet, Steinbruddet ?

Tja,

Steinbruddet holder til i Doktor Londons vei 5. Tidligere lå det flere gårder i området rundt oss. De hadde navn som Øvre Sten, Nedre Sten, Lille Sten og Sten gård. Vi ligger i bruddet mellom disse.

Derfor heter vi Steinbruddet.

Vi skal gjennom kreativitet og kunstnerisk virksomhet foredle grunntanker før vi presenterer de for omverden gjennom bl.a kunstverk, bøker, utstillinger, arrangementer og musikk. I et virkelig steinbrudd tar man ut masse fra fjellet, former det og presenterer det for omverden. Det er jo det vi også gjør.

Derfor heter vi Steinbruddet

Det lå nesten 100 steinbrudd i Groruddalen på slutten av 1800 tallet. Lokalhistorisk er derfor Steinbruddet et meget sterkt og tydelig navn. Kulturarv er viktig, også i Groruddalen.

Derfor heter vi Steinbruddet

Steinbruddet er et røft og uslipt navn. Et navn for historiebøkene. Et navn man forbinder med et stykke arbeid. Her skal det jobbes og skapes, formes og presenteres. Slik ønsker vi å fremstå.

Derfor heter vi Steinbruddet   

 

Hvis noen fortsatt graver rundt i pukkverket på Huken etter det nye kulturhuset eller har rotet seg innenfor gjerdene til andre steinbrudd på jakt etter nytraktet kaffe og kanelboller, så håper vi at denne informasjonen om navnvalget vil føre alle tilbake til Doktor Londons vei 5.

Det er her vi holder til ;-)

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter