Hver dag er det kreativ aktivitet i Steinbruddet. Våre faste grupper møtes og utøver, forbereder og evaluerer spennende prosjekter. De to siste ukene kan stå som et flott eksempel på hvor Kulturhuset står i dag. Det er mye snakk i media, blant politikere og kanskje i enkelte administrasjoner, samt i lokalbefolkningen generelt om hva som må til for å beholde groruddølene i Groruddalen. Hva vet vel vi i Steinbruddet om det! Det er noen ting man helst ikke skal innblandes i. Det som ligger på "politikernivå" blant annet. Vi foreslår: (det er jo snart kommunevalg:) Spør noen av Steinbruddets nærmere 300 - 400 faste brukere om hvilke tanker de har. Hvor galt kan det gå :) 

Fra 27. mars til 9. april 2011

Søndag 27.  - Kafeen var åpen som vanlig og Ingvild H Rishøi kom ned fra skriveloftet for å fortelle om sitt forfatterskap til et lydhørt publikum.

mandag - fotografering i studio med fotograf Jon Terje Merg.

onsdag - på dagen, kafe med mange faste gjester og god stemning. På kvelden, foredrag med kunstneren Bjørn Engkrog og oppstartsmøte for en ny kunstmalerklubb (fulltegnet samme kveld).  

torsdag - skulpturkurs for medlemmer, med Tony Andersen og Steinar Enerly, Koret vårt (17 jenter i sin beste alder:) "Steinbrudene" øver og hygger seg.

fredag - Utstillingen til Alfred Oduya ble tatt ned etter kafeen stengte og vår neste utstiller Jan Olav Forberg kom med sine bilder. I løpet av 2 timer var en ny utstilling på plass.

søndag - Vernissasje, åpning av utstillingen til Jan Olav Forberg, fullt hus og som alltid meget hyggelig å være tilstede, Ammerudgitaristen Joacim Frøystein vartet opp med et instrumental-lydbilde publikum virkelig satte pris på.

tirsdag - Fotoklubben har medlemsmøte og evaluerer kjempeutstillingen ifm åpningen av Veitvetsenteret og legger planer for nye utstillinger og kursvirksomhet.

onsdag - først kafe og så styremøte i malerklubben for de fire styremedlemmene. Tegneklubben møtes etterpå for tegning og planlegging av utstillingen i mai. 

torsdag - skulpturkurs del 2 i 2. etg og ny Quiz for Steinbruddets 70 smarteste :) i kafeen.

fredag og lørdag - (kafe som alltid på fredager) Tegneseriekurs for ungdom og voksne, med Lene Ask. Lene er en av Norges mest aktuelle tegneserieskapere og hadde i fjor arbeidsplassen sin i Steinbruddet.

I samme  periode har vi full aktivitet på skriveloftet, en musiker på Europaturne, et forfatterintervju på Litteraturhuset, filminnspillinger, enda flere spennende bokprosjekter nærmer seg utgivelse og det holdes kurs utenfor huset av de innsatte.

Denne oversikten er skrevet for å vise at det er bra med aktivitet i Kulturhuset hele tiden selv om det ikke ropes så høyt om det bestandig. Har du lyst til å ta del av opplevelsene i Steinbruddet må du nesten være der :) Det er ikke det samme å lese om det...velkommen. 

Dette er bare en generell oversikt over aktivitetsnivået i Steinbruddet. Den forteller ingentig om hva et slikt Kulturhus betyr for den enkelte bruker. Det må du nesten spørre dem om :)

 

 

 

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter