Desember i Kulturhuset har selvfølgelig vært fylt med spennende aktiviteter. Denne siste uka har det vært fotoavslutning på tirsdag, tegnekveld på onsdag, quiz på torsdag og barnas store dag siste søndag før jul. Der kom nissen og selveste Unbrakomosteret hadde tatt med seg Ingvild H. Rishøi. Det var stas. Julestemning ble det og mye morro for hele slekta. Erik Løkra spilte på sax'n sin og det ble som forventet meget lydhørt. På Last Christmas fikk han god hjelp av Ida som sang seg inn i julehjertene til publikum. Julegaver i form av bøker (Unbrakomosteret på Ikea)  og godis ble det også på alle som har vært snille :) Og det var mange. Julenissen hadde til og med julenissedialekt, og han sang til alles glede og delte ut gaver til spente barn og barnebarn.

Vårt fantastiske kor har avsluttet semesteret med en konsert på Lilleborg sykehjem. Selv om det ikke akkurat ble "stående applaus" så falt det en tåre både her og der. Det sier mye om hvor flotte de er...og hvor vakkert de synger :) Våre kreative personligheter på skriveloftet er alle i gang med spennende prosjekter og nye bokutgivelser. Følg med, følg med. Vi runder snart 500 medlemmer og det er nærmere 50 av dere som støtter oss med grasrotandelen, helt fantastisk :) Vi har nå 150 faste brukere i huset (kor, tegnklubb, fotoklubb, quiz og skriveloft) og planer om å opprette nye grupper på nyåret :)  Kunstutstillingen for 2011 er allerede planlagt og det er bare å glede seg. Det er spennende uttrykksformer og et generelt høyt nivå på kunsten som kommer neste år :) De fleste kunstnerne har selvfølgelig en tilknytning til Groruddalen, men vi har også hentet inn impulser utenfra. Det er selvfølgelig satt av godt med rom for medlemsutstillinger  i året som kommer, til glede for alle interesserte.

Så var det julemesse igjen :) Lørdag 20. og søndag 21. november fylte vi Steinbruddet med spennende julegaver, solgt fra 15 forskjellige "boder". Kreative medlemmer tilbød sin selvlagde produkter og kunstverk til et nysgjerrig besøkende. Lørdagen var det snøstorm og et lavere besøk enn forventet, men salget var meget bra for flere av salgsbordene. Søndagen var det igjen god Steinbruddstemning med stinn brakke og lettere kaotiske tilstander. Meget godt kafesalg ved siden av hektisk aktivitet ved bordene vitner om nok et vellykket Steinbruddarrangement :)   

18. november var det igjen til for quiz. Denne gangen var det 14 lag med til sammen nærmere 70 personer som skapte en utrolig god stemning. Birger Solvang tok "bøtta". Spørsmålet var hvem som hadde skrevet bøkene om "Muffe". Nå gikk Birger i klassen til Garvang tilbake i 30 åra så det var ikke særlig vanskelig:) Det beste laget ble Roger m/ venner og det var imponerende nivå også denne gangen, spesielt da på Roger og vennene, men Bente og vennene var bare ett poeng bak. Kunst og bokpremier fra Steinbruddet ble selvfølgelig mottatt med takknemmelighet.  Kari Bjørklund fikk også endelig sin velfortjente pris fra i fjor. Hun ble i 2009 kåret til " Årets Steinbryter" og kunne endelig motta relieffet som bevis på innsatsen  for å fremme Steinbruddet i nærmiljøet.    

I november fikk vi igjen besøk av Christine Wittenberg Meier. Det ble en meget hyggelig og lærerik kveld- Christine har sin helt særegne stil innenfor akvarell og det er bare de ytterst heldige som får undervisning av henne. Siden Christine er en del av Steinbruddet sa hun ja til å berike andre av våre kreative medlemmer. Deltakerne var meget fornøyd med kvelden og inspirasjonen Vi gleder oss til å se resultater ved neste medlemsutstilling:)

11. november var det de voksne sin tur i skulpturstudio. 5  heldige medlemmer fikk oppfylt sine drømmer om å prøve seg med leire og lek. Dette var første del av kurset og alle gleder seg til del to i slutten av november. Det ble en meget hyggelig stemning og kunstverkene formet seg til alles glede. Tony hjalp selvfølgelig til i starten og så bar det av sted, på egen hånd, inn i en verden av kreativitet, humor og hygge.

Torsdag 5 november var det skulptur- og dreiekurs for barn i Steinbruddet med Tony Andersen og Steinar Enerly. 6 barn hadde en kreativ kveld og fikk introduksjon og erfaring med leire. Sammen med Tony skapte barna flotte skulpturer. Så flotte at de kunne selges som kunst :), men de havner nok som julegaver... Med Steinar fikk de prøve seg på dreieskiva og resultatet kan definitivt ikke kalles kunst :) men morsomt var det, både for store og små. Alle medlemmer for tilbud på mail om å melde på barn eller voksne disse gratis introkveldene med leire. Neste barnekveld håper vi blir allerede i februar neste år. Det er bare å glede seg.   

Søndag 31. oktober var det åpning av "Husets utstilling". 9 av de innsatte på skriveloftet presenterte kreative tanker og uttrykk. Det var igjen stinn brakke i Steinbruddet. En spennende og utfordrende utstilling som nok ikke alle fikk med seg:) Det var rett å slett for mange mennesker som kom :) Ny rekord på kaffe/kake salget forteller om fortsatt økende interesse for våre aktiviteter.  se linken Billedgalleri for bilder fra åpningen og fra selve utstillingen. Vårt fantastiske kor kom syngene inn og tok publikum med storm. Tre sanger fikk vi fra "Steinbrudene" i denne omgang og det var selvfølgelig like vakkert som det så ut :)  Utstillingen står til 26. november og vi anbefaler et besøk eller to i løpet av perioden. Ta deg litt tid med hver vegg og du vil kanskje oppdage at det er noe mer der enn du fikk med deg ved første øyekast : ) Velkommen

Torsdag 21. oktober var det duket for nok en Quiz i Steinbruddet. Over 50 personer var samlet og denne gang var det pølsetema og vi fikk besøk av pølsemaker Jonny Krosby og pølsene hans. Det ble en smakfull kveld med god stemning, som alltid. Tore med venner stakk av med 5 kg pølser og et seiersglis som nok sitter til neste quiz:) Gratulerer

Steinbrudene øver intens før debuten 31. nov. I forbindelse med "husets utstilling" skal brudene synge 3 sanger foran et spent pulikum. Det øves godt og ryktene forteller om samklang og glede. Dette bør oppleves av alle dere som liker kor og spreke stemmer:)

Onsdag 5. oktober fikk de 21 medlemmene i tegneklubben igjen besøk av Hans Normann Dahl. Denne gangen fikk de også veiledning med modell. Det ble som forventet en svært lærerik, inspirerende og hyggelig økt med kunstneren Dahl. Samtalen i etterkant tydet på at motivasjonen og gleden av å tegne vil holde seg i lang tid fremover. Det er allerede lagt planer ut året og alle ser frem til neste "leksjon". Det var ikke mange i tegneklubben som hadde  tegnet etter act - model før, men det ga mersmak og videre avtaler med modell er allerede lagt.     

3. oktober åpnet utstillingen med Gino Scarpas kunstverk. Alle som kjenner til Scarpas bilder forstår at det har blitt en fantastisk flott utstilling.  Det var stinn brakke og en meget god stemning i Galleriet denne dagen. Mange gode ord og mye velfortjent skryt fikk kunstneren av de fremmøtte. Scarpas bilder er preget av sikkert håndverk og en dekorativ og fabulerende figurativ stil. Motivene viser ofte overdrevent langstrakte kvinneskikkelser og akter med et lett mystisk og erotisk uttrykk, gjerne kombinert med elementer fra italiensk renessanse og klassisk mytologi (Wikipedia.no). Saksofonisten Erik Løkra spilte italienske slagere til stor jubel. Det ble en minnerik dag i Steinbruddet og vi håper flest mulig får mulighet til å ta en tur innom før utstillingen tas ned den 27.10. Se også Billedgalleri

 26. sept monterte fotoklubben årets "skudd"  fra Steinbruddet i skauen. Granittrockbildene var tydelige, personlige og ikke minst var de rocka. Vi følte virkelig at vi var tilstede på konsertene gjennom bildene, og det er et godt tegn :) Grattis med flott utstilling.   

Søndag 5. sept. presenterte Fotograf Jon Terje Merg sin utstilling "See....no sea". Det var mange nysgjerrige som kom innom i løpet av åpningsdagen for å se på denne spennende utstillingen. Fotografier trykket på plexiglass og aluminium gir et spesielt uttrykk. Jon Terje Merg tar også på seg private oppdrag i sitt fotostudio i Steinbruddet. Ta kontakt direkte eller se hans egen hjemmeside: fotojon.no 

Høstens første Quiz 02. sept ble særdeles vellykket. Spesielt vinnerlaget "Bente med venner uten Bente" hadde god grunn til å glede seg. Vi fikk besøk av Tom Egeland som leste fra egne, og andre Groruddalsforfattere sine bøker, og flere av spørsmålene var relatert til opplesningen og Tom sitt forfatterskap.. Tøffe spørsmål denne gangen også, men som alltid god stemning, Hovedpremien var Egelands nyeste bok "Fedrenes løgner", med en signert spesialhilsen.                           En fin kveld i Steinbuddet for de 11 lagene som var tilstede og som sikkert blir med igjen ved neste mulighet.  

Tegneklubben hadde først treff etter ferien 01. september, og med over 20 tegneglade tilstede kan vi trygt si at klubben er etablert og arbeidet kan begynne:) Vi gleder oss til å følge dere fremover.

Koret er i gang igjen og har allerede fått "jobb" på et sykehus ikke langt fra en du sikkert kjenner.  Vi håper de også kan synge for oss i forbindlse med arrangement i Steinbruddet i løpet av høsten. Det er bare å glede seg ;) det gjør vi.

 Høstprogrammet startet 22.08 med en flott utstilling av medlemmer i Groruddalen kunstforening. Den stod i 14 dager og det har vært en dobling av antall besøk  i forhold til fjoråret. GKF har åpent for nye medlemmer hvis du ønsker å være en del av dette spennende og kreative miljøet. Koret vårt, Steinbrudene er igang igjen med øvelser    (25. aug) og vi ser frem til debuten i våre lokaler i løpet av høsten. Fotoklubben jobber nå først med Granittrock (3.-4. sept) og en liten fotopresentasjon i Galleriet i løpet av september. Her er det stor aktivitet og flere spennende prosjekter fremover. Tegneklubben er etablert, første møte er 1. sept. De fylles fort opp med nye medlemmer og de har en spennede høst foran seg. I Quiz'n er det trangt om plassen fremover. Flere ønsker å være med enn det er plass til så...medlem må man være. Første quiz 2. okt. Kafeen er åpen som vanlig og både kaffen og kakene smaker som de alltid har gjort..         Ja, og da er vi i gang igjen:)

Steinbrudene debuterte 11.juni. Endelig fikk verden oppleve vårt fantastiske kor. Første stoppested for Brudene var et sykehjem ikke langt herifra... Når man tenker på at denne konserten kanskje var noe av det siste noen av sykehjemsbeboerne fikk med seg....så er vi glade for at de kom gjennom alle sangene med glans. Høy stemning i salen og "nesten" stående applaus ga solid mersmak og vi ser alle frem til å høre koret i Steinbruddet på årsfesten i september. De synger fantastisk og ser ut som...            one million dollar's ;-)  Det er bare å glede seg.  

Superquiz i Steinbruddet. 3. juni var 11 lag a fem quizglade salet til jubelquiz i Steinbruddet. Sjelden har tettheten av "relativ høy IQ" vært større i Groruddalen . En fantastisk hyggelig kveld for alle tilstedeværende. Nordens beste saksofonist, Erik Løkra, gjorde kvelden komplett. 5 vinnerlag fikk også sine velfortjente premier fra Steinbruddfolket. Novellesamling fra Ingvild H Rishøi, barnebok fra Inga Sætre og Ingvild H Rishøi, Steinbrudd t-skjorter, vinkork fra Tony Stonface og siste cd fra Enerly/Løkra. Se bilder på billedgalleri. Nå er det så mange lag på lista at vi vil prioritere de lagene som har flest medlemmer...dvs har dere lyst til å være med...så meld dere inn.     

Søndag 29. mai hadde vi gleden av¨å invitere Huken barnehage til deres egen utstilling. Barnene hadde laget tre kunstverk hver seg, og men høye glass, kunstinteresserte foreldre og stolte barnekunstnere ble det en verdig og minnerik vernisasse. Ungene hadde først brent sitt eget kull og med god veiledning fra sine kreative tanter og onkler skapte de spennende kunstverk. Det var god stemning i Galleriet og med gode taler og et særdeles godt salg ble det en dag for historiebøkene :)  

Lørdag 08. mai var det vernissasje på Egil Midtsunds separatutstilling. En spennende utstilling vi ser frem til å presentere frem til 20 juni. Olje, akvarell, grafikk/dyptrykk. Mange berikende ord til Egil og fem bilder solgt allerede første dagen var hyggelig både for kunstner og gallerist :)  Erik Løkra stod for det musikalske innslaget, med sin saksofon. Også han i storform...som alltid :-) 

Onsdag 5. mai. Tegneklubben hadde sin første tegnekveld. 16 tegneglade møtte opp i dag, mens 23 personer har foreløpig sagt seg interessert i å være med. Vi håper de vil finne form og glede frem mot høst, vinter og spennende tegneutstilling:-)  

Søndag 18. april inviterte gruppa "Friends til konsert. De fremførte sin første låt "My friend" til stormened jubel fra et fullsatt Steinbrudd..Konserten vart i 2 minutter og de måtte senere på dagen, på oppfordring fra alle kafè gjestene, gjøre hele konserten en gang til. Og "Friends" var selvfølgelig  klare igjen etter at boller, is og brus var fortært :-) Gruppa består av Lorin og Ida, begge 11 år.  

Søndag 18. april holdt Sturle Kojen et interessant, humoristisk og lærerikt foredrag om Falkbergets liv på Grorud. Det var stappende fullt av unge og gamle og kaker og gull i dag. Det var flere som faktisk måtte snu i døra. Gjennom et vellykket arrangement og en Kojen i form fikk mange nye besøkende et godt inntrykk av Steinbruddet, utstillingen og Falkberget. Hjalmar Kjelland talte også noen ord om Falkberget-bysten som skal stå mellom de to kommenale rønnene i Grorudveien 3-5. Dvs etter at de er pusset opp ;-) (for litt mer enn kr 9 000 000).  

Lørdag 17. april var det igjen duket for kurs i Steinbruddet. Denne gang var det Tony Andersen og Steinar Enerly som beriket de påmeldte med sine skulpturerfaringer og gode tips. At alle gikk fornøyde og inspirerte hjem kan tyde på en givende dag. Kurset var gratis for medlemmer. se bildegalleri

Torsdag 15. april var det igjen duket for Quiz i Steinbruddet. 9 lag i tøff konkurranse. Høyt nivå på alle lag og spesielt var Obliksenes andreomgang sterk. Bandygutta ledet etter første, men gikk på en sprekk. Melkespreng gjorde nok en god figur og se aller smarteste kjempet igjen om seieren. Kruge kunne stikke av med penga i bøtta, men han hadde jo allerede stukket av selv så...bøtta står til 3. juni:-)  se bildegalleri 

Mandag 12. og tirsdag 13. april holdt vår fotograf 'jon Terje Merg kurs for flere av fotoklubbens medlemmer. Temaet var lyssetting og det meldes om to lærerike dager i godt selskap.  

Lørdag 10. april hadde vi vernisasje for utstillingen "Slik vi ser dem - fotsoldater i Johan Falkbergets dikning". - i tre dimensjoner. En verdig åpning på en stilfull utstilling (se billedgalleri). Skulptør Per Sverre Dahl, fotograf Esten Borgos og forfatter Sturle Kojen. Dette har blitt en stilfull og meget tiltalende utstilling og det er en stor glede for Steinbruddet å få lov til å presentere så proffesjonelle kunstnere i vårt Galleri. se bildegalleri 

Lørdag 27. mars fikk vi besøk av en av norges mest annerkjente tegnere. De 20 tegneglade Steinbrudd medlemmene som fikk oppleve denne seansen vil nok aldri glemme den :-) Hans Normann Dahl er ikke bare en fantastisk tegner, men også en utrolig historieforteller. Hans holdt et interessant foredrag over temaet "portrett" før han veiledet de tegneglade. Det var utrolig å se hvordan han i løpet av sekunder, og da snakker vi meget få sekunder...;.) skapte kunst mange av oss mer enn gjerne ville henge på stueveggen. Takk for en berikende dag, Hans Normann Dahl. se bildegalleri 

 

 

Koret holder det gående med øvelser hver 14. dag og det meldes om god stemning og en rivende utvikling. Vi gleder oss alle til konserten i september :-) Koret er fullt for øyeblikket.   

Søndag 14. mars. Vår egen Steinbruddforfatter Rita Løvseth Sandnes leste og viste bilder for barna, fra sine velkjente Lovise-bøker. Det er sjelden det er så trangt i Galleriet som det var denne dagen.Det var utrolig mange spente barn og dertil glade voksne som fikk med seg en Rita i storslag. Flere signerte bøker fikk nye eiere etterpå og alle var enige om at dette ble en særdeles hyggelig søndag.

Fra Søndag 7. mars og frem til Palmesøndag hadde vi gleden av å presentere 18 av våre beste fotografer fra fotoklubben. De stilte ut bilder med temaet "vann". Vi fikk alle en stor og god fotoopplevelse og fotoklubben fikk et meget godt salg. Det ble nok en hyggelig og inspirerende opplevelse for fotoklubbens medlemmer og alle besøkende. Alt overskudd i forbindelse med utstillingen gikk til Stein Holmviks Minnefond. Stein hadde nylig etablert et studio hos oss i Steinbruddet da han brått gikk bort, bare 53 år gammel. Minnefondet skal bidra til gi de unge fotballspillerne i Grei som trenger det, et bedre tilbud. Fotoklubben og Steinbruddets bidrag er nå en del av minnefondet. Fotoklubben holder regelmassige møter i Steinbruddet og består nå av 30 fotoglade Steinbrudd-sjeler. De har inntakstopp inntill videre:-)  

Søndag 28. februar. Kjell Oppegård spilte igjen Vidar Sandbekk sanger slik bare han kan, med innlevelse, riktig dialekt og gode historier. Fullt hus og god stemning som alltid i Steinbruddet. 

I årets første Quiz ble det nok en gang et jevnt og spennende oppgjør. over førti av dalens smarteste deltok. Denne gang var det "De aller smarteste " som stakk av med seieren etter omspørringen. Det skulle vel bare mangle. Det er et meget høyt kunnskapsnivå på deltakerne og nå er heller ikke spørsmålene av det enkle slaget, så det kreves jo litt :-) Espen Enerly og Bjørn Nygaard holder en stam linje og har god kontroll på spørsmål og svar. Premiene kommer selvfølgelig fra husets kreative gjeng og vel noe av de flotteste premiene man kan vinne på slike quiz'er. Vi ser frem til neste quiz 15. april.

Torsdag 18. februar avholdt vi Steinbruddets årsmøte. Mange var vi ikke, men hyggelig var det  :-) 

Lørdag 13. februar arrangerte vi introduksjonskurs med Christine Wittenberg Meier. Christine har som kjent, i hvert fall for Steinbruddfolket, sin egen og helt særpregede akvarellstil. Dette ble en god opplevelse og noen veldig inspirerende timer for alle som tok seg tiden. Kurset var gratis for medlemmer og Steinbruddet holdt også alt kursmatreale for deltakerne.  

Vi åpnet 7. februar med stort besøk og en flott medlemsutstilling. Hans Normann Dahl, Eva Langaas, Arild Blomfeldt, Trine Pedersen, Inger Margrethe Eriksen og Kari Mikalsen. Som sagt, overveldende besøk, godt salg og mye skryt til de forkjellige kunstneren. Vi opplevde en dobbling av besøket denne måneden sammenlignet med fjorårets februar. Mange "stamgjester" var utrolig glad for at vi endelig var tilbake igjen etter en liten juleferie, og andre spente  var innom for første gang. Steinbruddet har visstnok blitt en "snakkis", og mange er nysgjerrig på hva som skjer der mellom blokker, t-bane, park, sykkelsti, trondheimsvei og en liten terskel. 

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter