Denne linken vil bli oppdatert hver måned.

5. sept. ny medlemsutstilling. Det har har vært en feiende flott Vernissasje for fire av våre medlemskunstnere. Birgit Jakobsen, Astrid Heimer, Anthony Andersen og Randi Hosøy fikk alle masse oppmerksomhet og mye skryt for en flott utstilling og spennende uttrykk. Skjelden har det vært så mange innom på en åpning enn det var i dag og en meget god stemning har det vært, og mange hyggelige gjester kom, som alltid. Erlend Jegstad spilte tre Cornelis Vreeswijk låter og fikk sin velfortjent applaus. En flott åpning av utstillingen, en spennende utstilling og en meget god stemning  denne søndagen i Steinbruddet. En god dag for kunst og kultur fra Groruddalen.

20 september og aktivitetene går sin gang i Steinbrudde. Siden åpningen har vi hatt nok en flott utstilling fra Fotoklubben. Granittrock ble presentert for 3. året og det er tydelig å se at fotoklubben er i utvikling. En kjempeutstilling har det blitt og mye skryt har de fått. Høstfesten ble arrangert 18. sept og det var stappende fullt inne, men det dårlige været får ta skylden for noe mindre pølsespising ute. Verdensmester i grilling Jonny Krosby grillet i hvert fall for oss som var der. Tøff konkurranse ble også i Steinbruddmesterskapene og verdige vinnere fikk vi. Ida Enerly i stein, saks og papir. Bjørn Nygaard i pilkast og Tore Bråteng i stikka. Gratulerer så mye og flere av oss ser allerede frem til revansje neste år :) De fikk alle sin vel fortjente premier. Inne var det først åpen mikrofon og flere som benyttet sjansen. Så jazzet Erik Løkra og Frode Hermansen opp stemningen slik de har gjort ved flere anledninger. Det er alltid en glede å ha disse fantastiske musikerne på besøk og vi gleder oss til å se de igjen. Etter jazzen så "roet" vi det hele ned med litt opera...For en opptreden.. Mor og datter Bagøien Moe tok salen slik ingen før de har gjort og etter 20 fantastiske minutter fikk de også applaus slik ingen tidligere har fått. Flere av barna har fått problemer med å lukke munn etter 20 minutter i måpeland. Dette skal vi prøve senere også. Flotte ambasadører for opera var de begge. Spør noen som var der om det var bra... spør gjerne barna.. det var en stor opplevelse:) Etterpå kom Ingvild Rishøi og Ane Nordin Løvå ned fra skriveloftet og leste for barna fra deres egne bøker. Det gikk som alltid strålende og det må jo ha vært en drømmedag for barn i Steinbruddet denne søndagen for det hele ble avsluttet med at Magiker Jan Crosby tryllet bort det ene og det andre før det brått dukket opp en kanin fra en tom skuff...og da trengte ingen å gå skuffet hjem. I kafeen hadde Inger-Lise fått hjelp av Gitte, Kirsten, Kari, Kjersti og ute bidro Lars, Roy, Espen, Marius, Luca og Max B for at alt gikk etter reglene. En flott dag og en fest for alle de som var der :) Alle gruppene er godt i gang å kjører sine egne opplegg. Det skjer mye i hver kreativ gruppe og det er mange som nå er den del av livet i Steinbruddet. Og flere blir det. Kursprogrammet ble lagt fram på høstfesten og mailer går til medlemmer om påmelding. Skulle noen være interessert i å være med på aktiviteter eller kurs i Steinbruddet er det bare å melde seg inn :) Det er få steder du kan få så mye for 200 kr i året som hos oss.

Det har blitt 25. august og vi er i gang igjen. Det ble en strålende høståpning i Steinbruddeet med mange gjester og en flott utstilling av Groruddalen kunstforening sine medlemmer. Erik Løkra og hans saksofon stod for det musikalske innslaget ved åpningen og det var som alltid stemningsfullt og vakkert. Alle gruppene er i gang igjen det er stor aktivitet i og rundt Steinbruddet. Parken er vedtatt regulert og nå er det "bare" gjennomføringen igjen. Vi prøver å få tak i Christian Ringnes, men han er ikke lett tilgjengelig. Vi er samtidig utrolig glad for at Kari Jaquessson ikke bor i Groruddalen. Et spennende prosjekt som vil berike nærmiljøet og gi nye dimensjoner til kulturaktivitetene i og rundt Steinbruddet. Hvis du er medlem i kulturforeningen vår vil du snart få tilbud om gratis kursaktiviteter utover høsten. Er du ikke medlem er du likevel velkommen i kafeen og galleriet for en hyggelig kunst, kaffe og kake opplevelse. Det er nettopp etablert en strikke / hekle klubb i kulturhuset vært. Interesserte møtes i kafeen onsdager mellom  klokken 12.00 og 13.00. Det er åpent for alle og det er selvfølgelig gratis å være med. Høstens første Quiz gikk av stabelen i dag og det ble en spennende og nærvepirrende konkurranse. Som alltid stinn brakke og utrolig hyggelig stemning. En av premiene denne gang var den nye tegneserieromanen til vår loftforfatter Inga Sætre. Denne gang var det som dro det lengste strået. se egen link for flere resultater.

Sommerstengt i Steinbruddet frem til 21. august

19. juni. Den siste måneden har det vært fult av aktiviteter i Steinruddet. Fotoklubben har presentert en fantastisk flott utstilling i Galleriet. 20 av medlemmene viste 1 bilde hver seg og de har har fått veldig mye vel fortjent skryt for denne utstillingen. På vernissasjen var det som alltid fullt i Galleriet og vi var også så heldige å få høre en av medlemmene, Berit Winterhalder, spilte 3 melodier på fløyte og hun fikk sin velfortjente aplaus. Sporty gjort og vakkert fremført. Vi har også presentert en utstilling laget av barna på Huken Naturbarnehage denne siste måneden. Blåbærlyng var temaet og tegningen var fantasifulle og flotte. De hadde også laget hver sin  blåbærlyngskulpur av grorudgranitt. Det var veldig hyggelig stemning i Galleriet da barnehagen hadde Vernissasje. Stas var det også å få drikke cider av de høye glassene. Ane Nordin kom og leste hele den nye boken hun har skrivet. Barna satt helt rolig og fulgte den spennende fotellingen helt frem til en lykkelig slutt. Tegneklubben, maleklubben, fotoklubben, forfatterloftet og koret har alle hatt sine vellykkede avslutninger. Koret hadde også en flott konsert for de eldre på Sagene. Quiz gjengen har gjennomført runde 5 av 2011-turneringen og det knives om plasseringer både i toppen og litt nedover på lista. Alle er like ivrige selv om noen er litt mer uheldig med spørsmålene enn andre. Inga Sætre på loftet har gitt ut en tegneserienovelle og har allerede høstet mange gode ord for den boka.   Det kommer stadig nye mennesker innom kafeen og siste dag før ferien ga omsetningsrekord for en vanlig søndag. Vi tror økningen vil fortsette utover høsten og det er helt sikkert at Steinbuddet er et etterlengtet kulturelt tilbud for folk fra hele Groruddalen. Vi ser frem til å se dere alle igjen den 21. august. God sommer fra Steinbruddet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8. og 9.april  arrangerte vi et tegneseriekurs for ungdom og voksne, med Lene Ask. Lene er en av Norges mest aktuelle tegneserieskapere og hadde i fjor arbeidsplassen sin i Steinbruddet. Det ble et flott og særdeles lærerikt kurs for de interesserte og vi håper vi også senere kan få besøk av Lene Ask.

 

3. april var det vernisassje på utstillingen til Jan Olav Forberg. Se billedgalleri for et innblikk i hans fantastiske verden av spennende uttrykk. Når dette skrives går utstillingen mot slutten ag vi har solgt nærmere 50 av bildene hans. Det er bare å gratulere kunstneren med en vellykket utstilling. Steinbruddeter også veldig fornøyd med at vi fikk mulighet til å presentere den tidligere Grorudbeboer Jan Olav Forberg sine kunstverk for vårt publikum. Vi fikk også besøk, på Verissasjen, av den glimrende og høyst aktuelle Ammerudkomponisten og musikeren Joacim Frøystein. En stor opplevelse for alle som var tilstede.

 

31. mars holdt Tony Andersen nok et av sine lærerike og humoristiske skulpturkurs. 5 medlemmer i alder 11 - 84 fikk et hyggelig møte med Tony og leira. En meget god stemning var det og flotte skultpurer ble det.

Steinbruddet sendte kr 20 000 til Alfred Oduya og hans skoleprosjekt. Et solid bidrag og vi er stolte av å kunne hjelpe Oduya i hans arbeide i Kenya med å gi barn og unge et bedre kulturtilbud. Samtidig ga Synøve Dyrkorn og Ann Kristin Sæves Haugen 20 000 kroner av Deres overskudd på utstillingen i februar til Stein Holmviks minnefond. En flott gest som igjen bidrar til bedre vilkår for enkelt barn og ungen i fotballmiljøet på Grei.

Onsdag 30. mars fikk vi besøk av kunstneren Bjørn Engkrog. Han holdt et meget interessant og lærerikt foredrag om fotografiets betydning og virke innenfor kunsten. Bjørn fortalte om utviklingen og bruken av optikken fra 1400-tallet til våre dager. En utvikling som strekker seg teknologisk fra Camera Obscura via speil - frem til fotografiapparatet, og bildeoverføring til vegg eller lerret. Det var ca 25 nysgjerrige sjeler som hadde funnet veien til Steinbruddet denne kvelden og det hørtes ut som alle var meget fornøyd med foredraget. Etter Bjørn Engkrog var ferdig ble 12 kreative maleglade igjen og startet en malerklubb. Steinbruddets malerklubb. I tillegg meldte deg seg to, tre peroner samme kveld som også ville være med , så nå er også den gruppa fulltegnet. Det tok et døgn og det forteller vel litt om behovet for denne type tiltak i dalen,,,

27. mars kom Ingvild Rishøi ned fra loftet og holdt et spennende, artig og lærerikt "bokbad" helt på egen hånd. Hun leste fra den kritikerroste novellesamlingen - Historien om Fru Berg - og fra den nye barneboka - pling i bollen -.  Det ble en veldig hyggelig opplevelse for et fullsatt Steinbrudd. Bøkene kan kjøpes i bokhandelen eller i Steinbruddet, da med en hilsen :)

 

Søndag 06. mars var det åpning av ny utstilling. 37 år gamle Oduya har en bred kunstutdannelse fra Kenya og har hatt en rekke utstillinger i hjemlandet og Sør-Afrika. Han har vunnet flere priser, bl.a ved Kenya Museum Society i 2000 og ved France Cultural Exhibition i 2004. Det var mange som tok turen innom galleriet denne dagen selv om det var VM-avsluttning i Holmenkollen. Mange gode ord og annerskjente nikk fikk kunstneren. 4 bilder ble solg første dagen og det var flere som skulle komme tilbake senere for å ta en ny titt. I mars 2011 begynnte en innsamlingsaksjon for å realisere Alfred Oduya`s drøm om å bygge en kunst og kultur skole for barn og unge i West Pokot. All inntekt fra utstillingen i Steinbruddet vil gå uavkortet til Alfred Oduya`s arbeide med å etablere denne kunstskolen. Vi er stolte at vi er gitt mulighet til å bidra. Alfred Odoya er en meget dyktig og spennende maler og vi gleder oss til å gi Groruddalens kunstinteresserte et innblikk i hans verden av farger, lys og uttrykk. Den glimrende saksofonisten og komponisten Erik Løkra, underhold på Verissansjen.

 

Fredag 11. februar er en helt vanlig kafèdag:) Kanskje ikke noe å skrive om tenker du...men det begynner å bli mange som stikker innom for en kaffe og en kake/vaffel, en prat med kjente/ukjente og titt på utstillingen. Kafeen har mange faste gjester og det var tydelig at vi har vært savnet i januar. Ellers hadde tegnegruppa på tirsdag en lærerik kveld med akt-tegning, fotogruppa arbeidet hektisk på onsdag med prosjektet - perler i Groruddalen - som skal presentere på Veitvet-senteret i midten av februar. Quiz'n startet på torsdag og vi legger ut resultatene på egen side slik at alle kan følge med sitt favorittlag .) Det var stor stemning og stinn brakke som vanlig, og quizmastere Bjørn Nygaard og Espen Enerly gjennomførte arrangementet som alltid, med stil, god variasjon og passe vansklighetsgrad i spørsmålene.

Vi åpnet igjen Galleriet/Kafeen 6. feb med en fantastisk flott debututstilling med de nyutdannede kunstnerne, Synøve Dyrkorn og Ann Kristin Sæves Haugen. Aldri har så mange kunst og kafeinteresserte funnet veien til åpning av en utstilling i Steinbruddet. At 9 store bilder ble solgt første dagen vitner om høy kvalitet og stor interesse for kunstnerne og deres verk. Se egen link bildegalleri. Stolte kunstnere og meget fornøyde Steinbruddarbeidere kan se tilbake på en fantastisk åpningsdag. Det er bare å gratulere og at det er et sterkt behov for kulturhus som Steinbruddet har denne dagen vært en bekreftelse på. Vi gleder oss til å vise frem bildene til dere som ikke rakk innom i dag. Et sted mellom 223 og 274 besøkende på på første dag av en utstilling må sies å være svært bra. Det er ikke mange kunstnere i Oslo som trekker så bra med besøk, men så var det flotte rammer for utstillingen også :)

I år kom vi tidlig i gang og både fotoklubben, koret og tegneklubb har allerede hatt sine første møter og satt agendaen for semesteret.

2 av våre forfattere har allerede i år gitt ut bok. Ingvild H Risøi er ute med novellesamlingen - Historien om fru Berg - og Jørn Sværen er også tilgjengelig i bokhanldelen og i Steinbruddets kafeutsalg med - Dronning av England -.

Lokalene har også i år fått et strøk ny maling og ved siden av at huset generelt har blitt pusset opp så nå ser kulturhuset også ut som et fremttidsprosjekt. Det står riktignok igjen noen småting, men i forhold til hvordan det så ut da vi gikk inn 2010 så...gleder vi oss over alt som er gjort og ser frem til et innholdsrikt og spennende år i Kulturhuset Steinbruddet.

 

 

 

 


15. mai. Det var stappende fullt av nysgjerrige besøkende og spente utstillere på åpningen av tegneklubben sin første utstilling sist søndag. Det har blitt en flott utstilling og det er nå mulig å ta en titt på hvor tegnegruppa står, frem til 27. mai. 17 år gamle Celine Grønvold fra Grorud fremførte tre egenproduserte sanger under vernissasjen og fikk rikelig med fortjent applaus for det. Fotogruppa er stadig ute å fotograferer nye bilder til deres egen utstilling som åpner 29. mai. Malegruppa er nå etablert og allerede fulltegnet, med 25 medlemmer. De skal møtes hver 14. dag i Steinbruddet for maling og inspirasjon. 4. runde av quiz konkurransen ble stilfullt gjennomført 12. mai med latter, spenning og allsang. Vi har montert mer lys i Galleriet til stor glede for alle kreative grupper og kommende utstillinger. Det er også kjøp inn nye utemøbler til verandaene og glade kafegjester har allerede tatt de i bruk. 

 

 

17. april. Koret har øvet seg videre mot den store kordagen:), tegnegruppa, fotoklubben og malergruppa har hatt sine kreative kvelder og kafeen har en dobling av anntal besøkende fra i fjor. På skriveloftet er det full aktivitet. Det betyr at livet i Steinbruddet går sin gang og at alle kreative sjeler gleder seg over muligheten til å få være en del av dette Kulturhuset.

Vi har gjennomført runde 3 (av 9) av årets quizturnering og tabellen begynner nå å ta form :) se egen side for resultater og tabell. Alle 14 lagene møter hver gang og det er en flott stemning i galleriet under disse kveldene. Quizmaster Bjørn og Espen har nesten alltid de rette svarene på spørsmålene de selv har laget :) flotte premier vanker til vinnere, tapere og middelklassen. Alle lagene er flinke og gjør en hederlig innsats hver eneste gang. Vår honnør går til hele Quizgruppe for hyggelige og minnerike kvelder. Bare det at dere har meldt dere på denne turneringen er et tegn på at dere tilhører de aller smarteste i Groruddalen:)

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter