Denne linken vil bli oppdatert hver måned.

Beklager, men det er noe problemer med denne siden. Derfor er den ufullstendig. Vi prøver å rette feilen :)

 

13. november har det blitt og det skjer stadig noe for enhver smak i Kulturhuset. Smykkekurset til Anna Maria Jakobsen ble en positiv opplevelse for 8 glade og lærevillige medlemmer. 3 kvelder med smykkedesign ga spennende løsninger og forhåpentligvis en julegave eller to også. Fotoklubben har gjennomført en særdeles vellykket utstilling på Furuset, med bilder fra Alna bydel. Mye av utstillingen ble solgt og nye avtaler ble inngått. Fotogruppa hadde i okt også et kurs i Steinbruddet. Vi fikk besøk av folkene i Genesis film som holdt et 6 timers filmkurs for interesserte medlemmer. Det var et meget vellykket og spennende kurs som dessverre altfor få fikk med seg. Heldige var imidlertid de som var der.

Tony Andersen og Steinar Enerly er også midt i skulpturkurset. 7 kreative og engasjerte medlemmer får endelig drømmen om en selvlaget skulptur oppfylt. Quiz’n er fortsatt like populær og det er alltid en god stemning blant de 60-70 personene som er en del av dette opplegget. Nest siste runde ble spennende som alltid, og denne gangen var det ”Vill hjerne” som stakk av med seieren. Koret har hatt flotte øvelser i kirken den siste perioden og ryktene går om at ”Gabriella’s song” snart er i repertoaret. Vi gleder oss med dem og ser frem til den snart foreliggende kirkekonserten. Malegruppa har 2 kvelder denne perioden fått besøk av kunstneren Bjørn Engkrog for personlig veiledning, noe de har satt stor pris på og som sikkert blir fulgt opp videre til neste år. Tegnegruppa fikk besøk av Hans Normann Dahl en kveld for et portrettkurs. Det ble både lærerikt og underholdene med en god blanding av historier og undervisning. Tegnegruppa fylles nå opp igjen etter en periode med noe frafall. Dette er en gruppe med tegneglade voksne personer av begge kjønn, men med felles interesse. Det er fortsatt noen ledige plasser i gruppa. Forfatterene våre har sannsynligvis lange arbeidsdager under arbeid med nye bøker. Vi kan imidlertid gratulere to av dem, Ingvild H Rishøi og Inga H Sætre med Brageprisnominasjoner i hver sin kategori. Det er ikke dårlig for et enkelt skriveloft og ha slik en standard. Kafeen øker stadig både omsetning og antall besøkende, som om det skulle henge sammen. Hver åpningsdag kommer det nye personer innom som har hørt ”rykte” og god kaffe, hjemmebakst og en spesiell atmosfære. Vi tar imot alle besøkende og får stadig nye bekreftelse på at vi er ”inne på noe”. Keramikkutstillingen til Maya og May-Britt har fått særdeles mye skryt og det er gledelig at også salget også har vært bra, ikke bare praten.      

 

 

20. oktober. I kveld er det ny quiz i Steinruddet og det er stappende fullt med nærmere 70 særdeles smarte medlemmer. God stemning er det også i dette lukkede selskapet. Tisdag 18. okt startet smykkekurset med Anna Maria Jacobsen. Der var det også god stemning og kreativ utfoldelse hos de 9 heldige medlemmene som fikk plass. Samme da var det fotokurs i fotogruppa. Et meget vellykket arrangement for de fleste av de fotoglade. Til helgen åpner fotogruppa også en ny utstilling, denne gang i Bydel Alna. Koret forbreder seg med øvelser hver 14.dag foran årets julekonserter. Kanskje hører vi (og ser ;)) de også i Steinbruddet nærmere jul. Malegruppa og tegnegruppa møtes på onsdager gjennom hele året for felles kreativ utfoldelse og høsten er intet unntak. Kafeen har hatt godt med besøk i høst og det er daglig nye mennesker som dukker opp. Spesielt hyggelig er det å se så mange unge mennesker finne veien til Groruddalens beste caffe latte. Medlemsutstillingen denne måneden har også fått mye skryt. 10 kunstverk har også funnet veien til nye eiere. Mimreklubben møtes hver onsdag for... mimring og strikkeklubben møtes også hver onsdag for ... strikking, og selvfølgelig er det noe sosialt rundt aktivitetene:) Trillegruppene kommer innom stadig vekk og når 2-3 grupper kommer samtidig kan det bli trangt om plassen på Gallerigulvet. Så når strikkeklubben, mimreklubben og trillegruppene møtes over kaffe og prat kan man si at Steinbruddets kafetilbud har livets rett og bringer glede til nærmiljøets beboere. At det ikke er tilsvarende tilbud ellers i dalen er våre besøkende et bevis på. De kommer fra hele Groruddalen og finner seg meget godt til rette i Steinbruddet. Det går igjen i praten at huset har sjel og gjør noe godt med de menneskene som besøker kulturhuset. Kulturhistorie i veggene er det jo fra gammelt av og mindre blir det ikke med alt som skjer i disse tider også. Det har ikke vært noen utgivelser av forfatterne våre denne måneden, men så var de jo ganske så aktive i vinter og våres. Nå skrives det igjen for fulle mugger og vi gleder oss til bøkene blir ferdige:) Og om 2 dager er det ny utstilling... 

 

15. mai. Det var stappende fullt av nysgjerrige besøkende og spente utstillere på åpningen av tegneklubben sin første utstilling sist søndag. Det har blitt en flott utstilling og det er nå mulig å ta en titt på hvor tegnegruppa står, frem til 27. mai. 17 år gamle Celine Grønvold fra Grorud fremførte tre egenproduserte sanger under vernissasjen og fikk rikelig med fortjent applaus for det.  Fotogruppa er stadig ute å fotograferer nye bilder til deres egen utstilling som åpner 29. mai. Malegruppa er nå etablert og allerede fulltegnet, med 25 medlemmer. De skal møtes hver 14. dag i Steinbruddet for maling og inspirasjon. 4. runde av quiz konkurransen ble stilfullt gjennomført 12. mai med latter, spenning og allsang. Vi har montert mer lys i Galleriet til stor glede for alle kreative grupper og kommende utstillinger.  Det er også kjøp inn nye utemøbler til verandaene og glade kafegjester har allerede tatt de i bruk.   

17. april. Koret har øvet seg videre mot den store kordagen:), tegnegruppa, fotoklubben og malergruppa har hatt sine kreative kvelder og kafeen har en dobling av anntal besøkende fra i fjor. På skriveloftet er det full aktivitet. Det betyr at livet i Steinbruddet går sin gang og at alle kreative sjeler gleder seg over muligheten til å få være en del av dette Kulturhuset.

Vi har gjennomført runde 3 (

av 9) av årets quizturnering og tabellen begynner nå å ta form :) se egen side for resultater og tabell. Alle 14 lagene møter hver gang og det er en flott stemning i galleriet under disse kveldene. Quizmaster Bjørn og Espen har nesten alltid de rette svarene på spørsmålene de selv har laget :) flotte premier vanker til vinnere, tapere og middelklassen. Alle lagene er flinke og gjør en hederlig innsats hver eneste gang. Vår honnør går til hele Quizgruppe for hyggelige og minnerike kvelder. Bare det at dere har meldt dere på denne turneringen er et tegn på at dere tilhører de aller smarteste i Groruddalen

:) 

 

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter